onsdag 9. desember 2009

Obama og Ossietzky - som ild og vann!

Lever vi nordmenn i en boble? Med huet så djupt i grautfatet at vi har mistet all logisk sans? For hver dag den absurde fredsprisutdelingen til Barack Obama nærmer seg, blir fredspristildelingens forkjempere stadig mer desperate. En av disse absurditetens forkjempere, er den tidligere lederen av nobelkomiteen, Ole D. Mjøs. Til Dagsrevyen 9.12. sier han kritikken mot fredsprisen til Obama, er et gode. Det styrker fredsprisens omdømme at tildelingen skaper debatt, og han begrunner det med den harde kritikken mot fredsprisutdelingen i 1936 til den tyske pasifisten og antimilitaristen Carl von Ossietzky.

Jeg måtte klype meg i armen for å forsikre at jeg var våken. Å sammenlikne Obama med Ossietzky er ingenting annet enn et hån mot Ossietzkys minne. Obama lever ikke som en utstøtt. Han er ikke uten makt og innflytelse i samfunnet. Obama blir ikke fengslet og torturert for sine meninger. Han fører ingen kompromissmissløs kamp mot voldsbruk, og han kommer nok heller ikke til å dø av de skader som denne kampen påfører han. Men det gjorde Carl von Ossietzky! Obama på sin side, står som en representant for det motsatte. Men det har tydeligvis Ole D. Mjøs glemt? Eller kanskje er det bare slik at han, som millioner av andre nordmenn etter femti år med pro-amerikansk hjernevask, har mistet all vurdringsevne, når det blir snakk om USA, amerikansk politikk og amerikanske presidenter?

Jeg vet i alle fall hva jeg kommer til å gjøre under fredsprisutdelingen og fredspriskonserten. Boikotte begge med radio og TV avslått mens Fredsprisen går rett vest i omdømme og respekt i verden. "Dett var dett", for å si det med gamle Marve Fleksnes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar