mandag 15. februar 2010

Fascisten Dick Cheney slår til igjen

Fascisten og krigsprofitøren Dick Cheney, tidligere visepresident i USA og styreformann i Halliburton som tjente enorme summer på den folkerettstridige invasjonen i Irak i 2003, tar nok en gang til orde for tortur. Det er i og for seg ingen nyhet.

Det er heller ingen nyhet at Pentagon i årevis har utdannet sivilt og militært personell fra blant annet Latin-Amerika i torturmetoder ved Schools of Americas / Western Hemisphere Institute og noen andre militære anlegg i USA. Det er heller ingen nyhet at CIA i alle år har praktisert tortur, uavhengig av om sittende president har kommet fra Republikanerne eller Demokratene, slik konsentrasjonsleiren på Guantànamo på Cuba er et eksempel på.

Det som virkelig burde vært en nyhet er hva Fremskrittspartiets Siv Jensen eller Høyres Jan Tore Sanner mener om denne praksisen til Norges store allierte. Blir Jensen dypt sjokkert? Tar Sanner initiativ til en støttegruppe på Stortinget som kan snakke strengt til USAs ambassadør i Norge? Vil utenriksminister Jonas Gahr Støre ta skritt for at norske styrker i Afghanistan ikke overleverer fanger til amerikanske torturister?

Å stille slike spørsmål er egentlig helt fånyttes. De vil aldri bli besvart. Virkelighetsflukt og dobbeltmoral er i seg selv et politisk redskap, og norske politikere står her ikke tilbake for noen. Noen som ennå lurer på årsakene til politikerforakt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar