tirsdag 6. oktober 2009

Skill mellom israelere, jøder og sionister!

Dermed var vi i gang igjen. Hårsåre sionister er igjen på den verbale krigsstien i Norge. Og hva gjelder saken denne gangen? Joda, NTNU har gjort noe så vederstyggelig som å sette opp forelesningsserien "Israel-Palestina-konflikten: Hva er forskningsbasert kunnskap?", og det skaper (selvsagt) sterke reaksjoner ved den israelske ambassaden i Norge og i israelsk media. Hvorfor? Jo, fordi forelesningsserien, i følge en kilde i UD i Israel, består av Israel-hatere og at ingen med et nøytralt syn på Israel står på lista over talere.

Rektor ved NTNU, Torbjørn Digernes, sier han støtter forelesingsserien, men at han ikke støtter en akademisk boikott av Israel. Jeg støtter han på begge punkter. Det vil være galt å innføre akademisk boikott av Israel, forstått på den måten at norsk akademia ikke vil ha noe å gjøre med israelske borgere eller folk som tilhører den etniske gruppen jøder. Mange israelere og etniske jøder er i opposisjon til krigsforbrytelsene som den sioniststyrte staten Isreal har begått gjennom mange tiår, sist i Gaza i januar 2009. Derfor vil det være helt galt å stoppe vitenskaplig samarbeid med dem.

Hvem bør så boikottes? Svaret er rimelig enkelt: sionistiske akademikere som er medlemmer eller tilhengere av Likud, Kadima, National Religious Party og Shas. Hvorfor bør de boikottes? Fordi de er tilhengere av en apartheid-ideologi der Israel i følge overtro og en slags guddommelig forsyn skal ha lov til å tilegne seg all jord og eiendom til alle "undermennesker" som har bodd der i mange hundre år. Som regel betyr det palestinere.

Nå bør vi i Norge og norske media snart lære å skille mellom Israel (statsdannelse i 1948), israelere (statsborgere av Israel), jøder (etnisk folkegruppe) og sionister (apartheid-tilhengere og dels neo-fascister). Det er ikke verre enn å skille mellom Norge (statsdannelse 1814), nordmenn (statsborgere av Norge), etniske nordmenn (etnisk folkegruppe) og Norgesdemokratene, Norsk Front, etc. (apartheid-tilhengere og dels neo-fascister). Så lenge vi roter med disse begrepene blir det også rot i debatten om Israel og evt. boikott.

Helt til slutt en nødvendig kommentar. Fra sionistisk hold hevdes det at ingen i NTNUs forelesningsrekke er nøytral til sioniststaten Israel? Nøytral? Maken til overmodig, grenseløs frekkhet! Det er det samme som å be om nøytralitet i forhold til apartheidregimet som herjet i Sør-Afrika fram til de ble kastet på historiens skraphaug i 1994, og regjerningen til Nelson Mandela overtok. Sionismen fortjener nøyaktig samme skjebne.

Sionismen er en ideologi basert på imbisil overtro og religiøse vrangforestillinger. Derfor har den ingen plass på 2000-tallet og bør snarest på historiens skraphaug sammen med annet ideologisk slagg! For å bidra til det, er det nødvendig og viktig med blant annet akademisk boikott av sionister, likegyldig hvilket statsborgerskap de måtte ha. Det bør være neste skritt for NTNU og alle andre norske akademiske institusjoner, i den grad de vil betrakte seg selv som verdige arvtakere av renessansens opplysningstid. I motsatt fall er akademia i Norge død, og vi er tilbake til middelalderen.

2 kommentarer:

  1. Artig at du fabler om at andre ikke kan sine begreper, når din banale og feilaktige definisjon av 'sionist' beskriver kun den sionistiske høyresiden, og særlig den aggressive ekspansjonistiske høyrefløyen. Det du så iherdig rabler i vei om i dette innlegget kalles ny-sionisme, og har lite å gjøre med de sionistiske grunnverdiene.

    Det er en betydelig andel sionister i og utenfor Israel som aktivt jobber mot okkupasjons- og ekspansjonspolitikken, men dette er sannsynligvis langt over din fatteevne.

    SvarSlett
  2. Hei Jørgen og takk for motinnlegget. Jeg er klar over at sionismen ikke er en homogen bevegelse. Derfor finnes det interne ulikheter. Men din påstand om at det finnes "en betydelig andel sionister i og utenfor Israel som aktivt jobber mot okkupasjons- og ekspansjonspolitikk", er veldig interessant. Uhyre interessant!

    Kanskje vil du være så vennlig å opplyse en så "banal" person med så liten "fatteevne" om din store visdom og innsikt? Eller kanskje de snille sionistene bare er noe du fabler om? Venter i spenning :-)

    SvarSlett