tirsdag 20. april 2010

La Steve Jobs kun leke med dingsen sin!

Ingen tvil om at Steve Jobs, grunnleggeren av Apple, briljerer så lenge det gjelder IKT og high tech-forretningsvirksomhet. Mangler ikke på intelligens der, nei. På den annen side - når det gjelder denne nerdens forståelse og innsikt i demokratiske rettigheter, stiller han på samme intelligensnivå som en boks sardiner i olje.

Det kom klart til syne da satiretegneren Mark Fiore ville distribuere tegningene sine via en egen app, et program for Apples iPhone og andre av Apples bærbare enheter.
Da nektet Jobs. Begrunnelsen var at Fiores tegninger "latterliggjorde offentlige personer", og slikt skal man ha seg frabedt i Apple. "Offentlige personer" er maktpersoner som man skal adlyde blindt og aldri latterliggjøre eller forarge på noen som helst måte!

Steve Jobs må være født 80 år for sent. Han kunne utmerket godt glidd inn i rollen som Adolf Hitlers Gestaposjef eller Josef Stalins NKVD-sjef. Både
Heinrich Himmler og Lavrentij Beria hadde nemlig samme oppfatning som Steve Jobs, men heldigvis ikke hans teknologiske innsikt og makt. I stedet for å begrense folks ytringsfrihet med avansert Apple-teknologi, måtte de ta i bruk mer primitiv teknologi som henging og skyting.



Et bilde av Steve Jobs slik vi vil han han. Her leker han med dingsen sin og prøver ikke å ødelegge det lille vi har igjen av demokrati.

2 kommentarer:

  1. Dette er jo faktisk mer alvorlig i natur enn f.eks muslimer som kritiserer Muhammed-karikaturer. Muhammed-karikaturer kritiserer ingen makthavere (her i Vesten), men det er jo nettopp poenget med disse politiske satirene. Men ingen indignerte høyreekstreme som hopper fram for å forsvare demokratiet her nei...

    SvarSlett
  2. Enig. Slik jeg ser det, er det utviklende for demokratiet å angripe verbalt eller kunsternisk makthaverne i et samfunn. Å angripe minoriteter bidrar på sin side til å snevre inn demokratiet til kun de som tilhører majoriteten, og dermed undergraves demokratiet. Da nærmer vi oss et fordummende flertallsdiktatur og det som verre er.

    SvarSlett