onsdag 5. oktober 2011

Bring hjem den norske Krigsarmeen! . . . eller kanskje ikke?

På Dagsrevyen i kveld stod Odin Johannessen, sjefen for Den Norske Krigsarmeen i Afghanistan fram og fortalte at de er beredt til å påta seg oppgaver i terrorforsvaret av Norge.

Joda, tenkte jeg. Ingen dum tanke. Snart blir de jo arbeidsledige. Ryktene vil jo ha det til at de skal trekke seg ut av Afghanistan i 2014. Joda, den norske krigsarmeen (tidligere kjent som Det Norske Forsvar) har jo ervervet seg betydelig erfaring gjennom å drepe Talibansoldater og synge trivelige vikingsanger om hvor herlig det er å ta livet av folk. Kanskje har de også deltatt i operasjoner som tok livet av sivile som så ut som fæle talibanere? Skitt au, litt svinn må man jo regne med. Det er jo så mange Afghanere å ta av, når alt kommer til alt. Ikke sant? 

Joda, klart slike flotte vikinger og kjernekarer (og kvinner, unnskyld) bør komme tilbake til Norge og bli et forsvar igjen, istedetfor å være leiesoldater for amerikansk imperialisme. Bare tenk på alle pengene vi sparer i disse knappe statsbudsjettider der finansminsiteren lover å knipe inn på alt. Allerede ved årskiftet 2010 - 2011 hadde Den norske krigsarmeen i Afghanistan brukt 11,1 milliarder på å forsvare president Hamid Karzai's korrupte regime og USAs sårede stolhet etter terroren mot New York for 10 år siden.  

Nei, vent nå litt. Ved nærmere ettertanke innser jeg at dette er galt. Fryktelig galt. Å ta slike folk tilbake til Norge? Nei, terrortrusselen i Norge fra høyreekstremistiske fascister, religiøse muslimske eller kristne fanatikere, bør vi ta oss av på en helt annen måte. Vi bør opprette et helt nytt Norsk Forsvar og styrke Politietaten. Finansieringen ordnes ved å selge hele den "norske" krigsarmeen i Afgahnistan til USA aller til andre som vil ha dem. Kanskje til diktaturer som vi og USA liker, som for eksempel Saudi-Arabia?

God ide! Saudi-Arabia er jo i motsetning til USA likvide og kan betale for seg. Var ikke det en mye bedre ide enn den krigssjefen Odin Johannessen kom med i kveld, så vet ikke jeg. En fabelaktig ide! Tror jeg ringer finansministeren i morgen tidlig


Den Amerikanske Krigsarmeen (den norske krigsarmeens nære allierte og læremester) lærer fanger i Abu Ghraib-fengslet i Irak om fordelene ved vestlig rettssikkerhet, humanisme og demokrati. 

Bildet ble tatt da USA frigjorde irakiske oljekilder for vestlige oljeselskaper på samme måte som Norge og resten av Nato nå frigjør libyiske oljekilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar