onsdag 25. mars 2009

Konrads tankesmie

Konrad er en hardtslående fyr det står respekt av - les hans innlegg i dag.

Det er ingen ting som gjør meg mer forbanna enn at mennesker blir trakassert og fengslet fordi de står opp for det de tror på. I Norge tar vi demokratiet for gitt. På Cuba fengsles mennesker som vil benytte seg av den ytringsfrihet vi tar som en selvfølge." Det er vanskelig å være uenig med Jan Tore Sanner i dette.

Dette er en treffende beskrivelse av hvordan Sanners gode venner, Bush-regimet, opprettet en konsentrasjonsleir for politiske fanger på Cuba. På Gitmo ble mennesker fengslet og trakassert bare på grunn av sin religion. På Gitmo har hundrevis vært internert uten lov og dom bare fordi Bush-folkene hadde en fiks ide om at var "evil doers".

Sami Al-Hajj satt fanget på Guantanamo i årevis utelukkende fordi han var journalist i USA-kritiske Al Jazeera, han benyttet seg av ytringsfriheten. Hører du Sanner? Han satt fengslet fordi han var journalist, han var en politisk fange. Han ble fengslet av dine venner som ditt parti ønsket å gå til krig sammen med for å kunne stue vekk enda flere "terrorister".

Sanner siktet naturligvis ikke til Bush-regimet, men til Castro-regimet (som faktisk har fengslet færre enn Bush-regimet på den samme øya). Det er så få kommunistiske regimer igjen i verden at Høyre krampeaktig gjøre det meste ut av den rettmessige kritikken som kan og bør rettes mot Castro. Sanner glemmer behendig (eller kanskje han har selektive hukommelse?) at den største leiren for politiske fanger på Cuba tilhører USA.

Det er lite som gjør meg mer forbanna enn sleipe dobbeltmoralister som Sanner. Han snakker med store bokstaver om ytringsfrihet, menneskeretter og demokrati det ene øyeblikket, samtidig som han og hans parti var ivrige støttespillere for et regime som etter 9/11 gjorde sitt beste for å undergrave det samme. Sanner og Høyre har ingen troverdighet.

Hva kan man si? Hadde tenkt å si noe selv om dette, men Konrad kom meg tungt og utsøkt treffende i forkjøpet. Sanner fikk som fortjent. Riktignok skriver den gode Konrad som om USAs konsentrasjonsleir på Guantanamo er nedlagt. Det er den selvsagt ikke, selv om det amerikanske folket etter to ganger med George W. Bush snublet seg til å velge en president med høyere IQ enn antall fingre og tær. Obama har sagt at Guantanamo skal nedlegges i slutten av 2009, men siden samtlige presidenter etter 1945, med unntak av Jimmy Carter, har vist seg å ha særdeles gode egenskaper som notoriske løgnere, får vi vel bare håpe og vente . . . . og se. Men nå snakker jeg meg bort og uansett! Konrad er en grepa kar! Vive!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar