onsdag 11. mars 2009

Krigsmakten Norge

Knapt noe politisk virkefelt er mer skittent og etisk suspekt enn forsvars- og utenrikspolitikk. På de øvrige virkefeltene er tross alt velgernes tilgang på informasjon langt større. Derfor blir det vanskeligere å føre folk og kritiske medier bak lyset – i alle fall over lengre tid. La oss se nærmere på en interessant parallell.

5. februar 2003 stod USAs utenriksminister Colin Powell fram i FNs sikkerhetsråd og framførte løgnen om at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen: ”Vi har førstehånds opplysninger med beskrivelse av biologiske våpenfabrikker på skinner og hjul".


USAs vanlige servile haleheng, deriblant Norge og de øvrige Natolandene, svelget som vanlig løgnen, og dermed hadde USAs hittil verste president i nyere tid, George W. Bush, skaffet seg ryggdekning til en angrepskrig på Irak. Å føre egen befolkning og internasjonal opinion bak lyset, ble og blir fortsatt ytterligere holdt ved like ved at journalister systematisk nektes muligheter til undersøkende journalistikk i både Irak og Afghanistan.

I NRK (Radioselskapet 26.02.09) stod Norges krigsminister, Anne-Grete Strøm-Erichsen (AP), fram og fortalte at Norge ikke er i krig i Afghanistan. I henhold til Norges offisielle utenrikspolitikk deltar Norge ikke i USAs krigshandlinger i Afghanistan i "Operation Enduring Freedom” (OEF), men i den fredsbevarende og FN-oppnevnte styrken "International Security Assistance Force" (ISAF). I NRKs Brennpunkt 3.03.09 kom det imidlertid fram at norske soldater ved flere anledninger har kjempet side om side med bl.a. amerikanske soldater i OEF, og kan derfor ha deltatt i drap på sivile slik amerikanske tropper også har stått bak andre steder i landet. Spørsmålet om norske soldater kjempet sammen med amerikanske, kunne imidlertid ikke besvares av norske militære ledere i Afghanistan, fordi NRK-journalistens spørsmål ble (sitat) ”regnet som farlig for soldatenes sikkerhet”. Spørsmålet til journalisten kunne ikke skade noen. Det var vel heller slik at man var engstelig for at noen skulle forsnakke seg og røpe sannheten, og dermed sette norske soldaters liv i fare for represalier fra befolkningen.


Det blir interessant å se hva som kommer for dagen når dyktige journalister til slutt får gravd fram hva som virkelig skjer i Afghanistan. Inntil da får vi bare ta norske og amerikanske politikeres patetiske unnskyldninger, desinformasjon og regelrette løgner til etterretning. Vi er blitt vant til det med årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar